Delen:

Op dinsdag 24 mei was ik host op een internationaal seminarie georganiseerd door ondermeer de AEA, de association of European airlines en zorgde voor de eindconclusie met dank aan de vele sprekers met meerwaarde.

Terrorism & airport security: seminar 24.05

Conclusions Hilde Vautmans


Lees meer
Delen:

Mijn bijdrage in Mo* : Dertig euro is vaak genoeg om heel wat ellende te voorkomen of te genezen bij Fistula, een ziekte waar 2 miljoen vrouwen in Afrika en delen van Azië onder gebukt gaan. Derig euro, dan krijgen deze jonge vrouwen, kinderen vaak hun waardigheid terug. Met andere woorden, de kostprijs van een ticket voor een sportwedstrijd is voldoende om te scoren bij deze armenziekte. Meer is het niet. Een dag dat een kind geboren wordt moet een dag zijn van vreugde, niet van gevangenis.


Lees meer
Delen:

De negende editie van het eetfestijn 'De Kip, Het Ei en Het Feest' ten voordele van de progeriapatiëntjes Michiel (17), Amber (10) en Mats (13) was gisteren weer een schot in de roos. "We mochten maar liefst 1.800 eters verwelkomen", zeggen de organisatoren. Extra leuk voor Michiel: hij kon zijn eigen aangepaste wagen showen. "Op 13 juni, mijn verjaardag, ga ik mijn rijexamen afleggen."


Delen:


Delen:

 "Europa stemde voor een etikettering waar je nu ziet van welk land het vlees en de melk komt. Dat hoeft niet. En is te duur en te omslachtig allemaal. Dit is een voorbeeld van regelzucht die alle doelen voorbij schiet. Ik heb mij hiertegen verzet. Zo zullen verwerkers nieuwe productielijnen moeten opzetten, om nog niet te spreken van de ellenlange etiketten. Het leidt tot extra administratieve rompslomp, extra controles, hogere kosten en dus hogere consumentenprijzen. Een hogere prijs die de consument er niet altijd voor wil betalen. Consumenten kunnen daardoor al bewerkte voedingsmiddelen kopen, waarop de herkomst van de ingrediënten vermeld staat. Daar is geen extra EU wetgeving voor nodig. Lees meer in de bijdrage van Made in Limburg"


Lees meer
Delen:

Ladies breakfast van de vrouwelijke parlementsleden van de Alde-fractie in Straatsburg met de Nederlandse Minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert van de VVD (links in beeld). Praten en overleggen over de EU external borders en ook op de agenda de Nederlandse en Belgische interventie in het Midden Oosten. België neemt binnenkort missie over van Nederland in Irak


Delen:

Vernielingen door het Israëlische leger van Europese projecten op de Westelijke Jordaanoever kunnen echt niet. Daarom stelde Hilde dinsdag in het Europees parlement een vraag aan de hoge vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken en defensie, Federica Mogherini. ,,Volgens cijfers van de VN en de EU werden in het eerste trimester van dit jaar 75 gebouwen gefinancierd door Europa vernield. Een van de vragen is hoe gaan we dat terugvorderen? '',  aldus Hilde. 

 


Lees meer
Delen:

9 mei, deze datum verwijst naar de toespraak van de toenmalige Franse minister van buitenlandse zaken Robert Schuman in 1950. Hij had toen een visie op een vredevol en welvarend Europa. Het was ook de start van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal. Maar de man moet zich stilaan in zijn graf omdraaien. Ja, er is vrede. Maar onze welvaart staat onder druk en de eenheid is ver te zoeken. Er zijn zoveel uitdagingen, ook omdat de wereld steeds kleiner wordt en sneller ons leven beïnvloedt. We leven met z’n allen in onze buurt, gemeente en stad, maar telkens opnieuw zijn er invloeden van buitenaf. Het maakt sommigen bang.

 


Lees meer
Delen:

Over de visumliberaliseringTurkije is al veel gezegd en geschreven maar er is nog werk voor de boeg, 'We zijn er nog niet, Turkse vrienden!


Lees meer
Delen:

Ontvang de nieuwsbrief
Schrijf u hieronder in voor Hilde's nieuwsbrief


Tags
actualiteit Tiense Suikerraffinaderij Mercosur suikerquota Hilde Vautmans Kinderarmoede Sint-Truiden Actualiteit Groene energie Green sky Europa Cybermisdaad Catalonië Spanje Referendum Onafhankelijkheid Voedselverspilling DepotMargo Bedrijfsbezoek Verkeersveiligheid Jeugd Kinderraad landbouw landbouwramp vorst droogte Sorteren Sensibiliseren acutaliteit Eurofleurs Koningin Mathilde WIFI4U Toerisme Sint-Truiden by lights Wifi4EU Tentoonstelling Vokastage Fruit terrorisme Fruittelers Ruslandboycot Rusland Boycot Landbouw Big Jump Milieu Turkijke toetredingsonderhandelingen opschorting mensrechten terreurcommissie private beveiligingsfirma's Private bewakingsfirma's rapport grote meerderheid privébewakingsfirma's vorstschade Turkije Opinie opinie vluchtelingencrisis wereldvluchtelingendag KNACK grondwetswijziging interview Dewitte & Donckier Gendergelijkheid Pensioenen Open Vld vrouwen vluchtelingen Congo Kinderarbeid Deze Week Guy Verhofstadt defensie debat De Zevende Dag Defensie missing children Internationale dag van de vermiste kinderen VPOL Nachtvorst ramp KMI migratie Hongarije voedselverspilling Cavaria Tsjetsjenië Homofobie asielzoekers Progeria fruittelers rampenfonds Stemrecht Europese verkiezingen Vrije tribune Persvrijheid Monsanto papers Toetreding Kamperen Gouden kinderschoen fruit Limburg Lanbouw Vrouwen in de landbouw vrouwenrechten VILT Europees leger Knack Vluchtelingenkamp Duinkerken Brand bloesems Scholen Bloesems VRT journaal TVL Verdrag van Rome Lenteschoonmaak Brede School Gouden Kinderschoen MEPawards Beste Europees parlementslid Migratie studenten Provincie Limburg UCCL UCLL Zwerfvuil Aktualiteit Archief Vredesvrouwen Vluchtelingen asielbeleid Internationale vrouwendag archief KInderraad MIssingChildren MissingChildren Missing Children europa aktualiteit CETA Eurelco Afval EURELCO Vrouwenbesnijdenis ELFM MIssingchildren Adopties Lostinmigration Afet Trump Aktuaiteit media limburg sint-truiden Video economie video Foto's en video's OPinie Sint-Truiden Video's sint-trucden