Vandaag stemde de commissie INTA in het Europees Parlement voor het CETA-verdrag. De weg ligt open voor de goedkeuring van het CETA-verdrag volgende maand. ,,We willen eerlijke handel met onze partners en het CETA-verdrag is daar een voorbeeld van'', aldus Hilde Vautmans die vandaag trouwens in Brussel een aangename ontmoeting had met de Canadese Minister van Internationale Belangen, Christine Saint-Pierre.

Ook Gilles Suply van Voka schoof mee aan tafel.  ,,We zijn voor een open vrije markt en we hopen dat we voldoende steun vanuit Europa maar het lijkt wel zo. We gaan er van alles aan doen om het CETA-verrdrag te ondersteunen. Deze handelsverdragen zijn heel belangrijk voor onze economie, zowel in Canada als in Europa'', aldus de Canadese vrouwelijke minister nog.

Lees meer over CETA (infra)

CETA: With President Trump, it is now more important than ever that we forge alliances with Canada

Today, the European Parliament's trade committee backed the Comprehensive Economic and Trade Agreement with Canada (CETA). Liberals and Democrats in the European Parliament welcome that the agreement is now one step closer to its entry into force.

ALDE leader Guy Verhofstadt commented after the vote:

"In the light of President Trump’s many comments on trade policy and his cancellation of the Trans-Pacific-Partnership (TPP) yesterday, it is now more important than ever that there is no further delay in the approval of CETA. We have to forge alliances with Canada and other partners in the world. The EU and Canada must work together to strengthen the multilateral system.”

MEP Marietje Schaake, ALDE trade spokesperson, added:

“CETA is the most modern and progressive agreement that the EU has ever negotiated. We need to make sure that this agreement with the liberal Trudeau government comes into effect as soon as possible.”

“Tariffs will be removed and procedures will be simplified, less bureaucratic and more predictable. Europeans will be able to bid for more Canadian public contracts, which is a crucial benefit. The Canadian economy is bigger than the Russian economy and a of great importance for Europe. Together with the Canadians, we can work to strengthen the global rules-based trade system and promote high standards worldwide."


Delen:
Boek: Appelen & Peren Het fruitkookboek “Appelen & Peren: Koken met Haspengouws goud” kan je eenvoudig aanvragen door je adres te sturen naar hilde@vautmans.eu!
Neem ook zeker eens een kijkje op onze Facebookpagina Haspengoud!

Ontvang de nieuwsbrief
Schrijf u hieronder in voor Hilde's nieuwsbrief


Tags
Europa Brexit Opinie Landbouw Migratie cyberveiligheid carry-back migratie Navo NAVO reizen ETIAS copyright verkiezing Mobiliteit Technologie Defensie Savethedate Amerika Sint-Truiden Klapsalon klimaat Brussel Lebeau Rohingya België Eurobarometer defensie landbouw ALDE Europees Parlement Communicatie europa opinie Missing Children sint-truiden Calais Duinkerken Europees Parlementslid europeesparlement gender sinttruiden schepen online shoppen europees parlement pesticiden Gezocht Stagiair(e) social media OpenVld missbelgië Recept Kerstkalkoen Wintergroenten Ruslandboycot Appelen en Peren Internationale Migrantendag Actualiteit GLB Limburg Fruitkookboek Koekelare Open Vld Fedasiel Sinterklaas Klimaatboom Paardenplan Glysofaat Fruit Lerarendag Interview TV Mol Debat Herdenking 11 november Rijhulpsystemen Hilde Vautmans Politieke rechten Militairen Radio Benelux Haspengoud actualiteit Eindspel Knack 20 vragen Bewaking Buitengrenzen Inreis-uitreissysteem Sexual Harrasment Zero Tolerance ONE ontmoeting tegen armoede Actauliteit Sexual Harassment Kookboek Appelen & Peren Koken met Haspengouws Goud #Haspengoud Notme Metoo Tiense Suikerraffinaderij Mercosur suikerquota Fruitdoedagen Suikerquota Kinderarmoede Groene energie Green sky Cybermisdaad Catalonië Spanje Referendum Onafhankelijkheid Voedselverspilling DepotMargo Bedrijfsbezoek Verkeersveiligheid Jeugd Kinderraad landbouwramp vorst droogte Sorteren Sensibiliseren acutaliteit Eurofleurs Koningin Mathilde WIFI4U Toerisme Sint-Truiden by lights Tentoonstelling Wifi4EU Vokastage terrorisme Fruittelers Rusland Boycot Big Jump Milieu Turkijke toetredingsonderhandelingen opschorting mensrechten private beveiligingsfirma's terreurcommissie Private bewakingsfirma's rapport grote meerderheid privébewakingsfirma's vorstschade Turkije vluchtelingencrisis wereldvluchtelingendag KNACK grondwetswijziging interview Dewitte & Donckier Gendergelijkheid Pensioenen Open Vld vrouwen vluchtelingen Congo Guy Verhofstadt Kinderarbeid Deze Week debat De Zevende Dag missing children Internationale dag van de vermiste kinderen VPOL Nachtvorst ramp KMI Hongarije voedselverspilling Cavaria Tsjetsjenië Homofobie asielzoekers Progeria fruittelers rampenfonds Stemrecht Europese verkiezingen Vrije tribune Persvrijheid Monsanto papers Toetreding Kamperen Gouden kinderschoen fruit Lanbouw Vrouwen in de landbouw vrouwenrechten VILT Europees leger Vluchtelingenkamp Brand bloesems Scholen Bloesems VRT journaal TVL Verdrag van Rome Lenteschoonmaak Brede School Gouden Kinderschoen MEPawards Beste Europees parlementslid studenten Provincie Limburg UCCL UCLL Zwerfvuil Aktualiteit Internationale vrouwendag archief Archief Vredesvrouwen Vluchtelingen asielbeleid KInderraad MIssingChildren MissingChildren aktualiteit CETA Eurelco ELFM Afval EURELCO Vrouwenbesnijdenis MIssingchildren Adopties Lostinmigration Afet Trump Aktuaiteit media limburg Video economie video Foto's en video's OPinie Sint-Truiden Video's sint-trucden Burundi Parijs Little Cherry virus Drones GGO Methaan Greensky Enhanced Landfill Mining Abortus Privacy State of the Union HBvL