Brussel - Op uitnodiging van Hilde Vautmans bezocht Miss België vandaag het Europees Parlement. Het bezoek was een groot succes. Angeline werd niet alleen grondig ingeleid in het reilen en zeilen van het Parlement, maar kreeg ook de Europese microbe te pakken.

Het was een unicum. De knapste vrouw van België, Angeline Flor Pua, in het Europees Parlement. Daar werd ze met een grote bos bloemen en een informatieve goodie bag ontvangen door de immer enthousiaste Hilde Vautmans (ALDE).
Na deze prettige ontmoeting en een persconferentie samen met Anneleen Van Bossuyt (ECR), Bart Staes (GREENS) en Lieve Wierinck (ALDE), werd onze kersverse Miss ondergedompeld in de werking van het Europees Parlement. Zo leerde ze bijvoorbeeld dat de 751 Parlementsleden de meer dan 500 miljoen Europese burgers vertegenwoordigen, dat zij elke maand drie weken in Brussel en één week in Straatsburg vergaderen en dat dit allemaal in 24 talen gebeurt. Bij dit bezoek aan het democratisch centrum van Europa, kon ook een boeiend gesprek met Guy Verhofstadt uiteraard niet missen. Met veel passie zette hij zijn visies uit over de toekomst van Europa en over de Brexit. Tot slot werd, na een rondleiding in het gebouw, de voormiddag goed afgesloten met een heerlijke lunch samen met de Parlementsleden, Maria Arena (S&D), Gerard Deprez (ALDE) en Kathleen Van Brempt (S&D).

Hilde Vautmans vond het bezoek alleszins voor herhaling vatbaar: “Angeline was zeer geïnteresseerd in de werking van de Europese Unie en de rol die België hierin speelt. We moeten dit bezoek elk jaar organiseren en hiervan een traditie maken. Brussel is de hoofdstad van de EU en de Unie moet dus ook door Miss België mee uitgedragen worden. Angeline is niet enkel een knap gezicht. Zij kan Europa ook dichter bij de mensen brengen. Daarbij heeft zij ook de belangrijke taak om de Europese waarden en normen tijdens haar ontmoetingen te promoten. Angeline is zelf een prachtig voorbeeld van hoe migratie, hoe diversiteit in Europa net wel een positief verhaal kan zijn. Bovendien kan zij samen met ons de strijd voor gendergelijkheid opvoeren. Als piloot in opleiding heeft ze zelf de rollenpatronen doorbroken. Ze is dus met andere woorden de uitgelezen Europese ambassadrice! Ik hoop dat ze na dit bezoek naast een fiere Belg nu ook een fiere Europeaan is!.”.


Delen:
Boek: Appelen & Peren Het fruitkookboek “Appelen & Peren: Koken met Haspengouws goud” kan je eenvoudig aanvragen door je adres te sturen naar hilde@vautmans.eu!
Neem ook zeker eens een kijkje op onze Facebookpagina Haspengoud!

Ontvang de nieuwsbrief
Schrijf u hieronder in voor Hilde's nieuwsbrief


Tags
Landbouw Europa Brexit Opinie Migratie carry-back migratie cyberveiligheid Navo NAVO reizen ETIAS copyright Mobiliteit verkiezing Technologie Defensie Savethedate Amerika Sint-Truiden Klapsalon klimaat Brussel Lebeau Rohingya België Eurobarometer defensie landbouw ALDE Europees Parlement Communicatie europa opinie Missing Children sint-truiden Calais Duinkerken Europees Parlementslid europeesparlement sinttruiden schepen gender online shoppen europees parlement pesticiden Gezocht Stagiair(e) social media OpenVld missbelgië Recept Kerstkalkoen Appelen en Peren Ruslandboycot Wintergroenten Internationale Migrantendag Actualiteit GLB Limburg Fruitkookboek Koekelare Open Vld Fedasiel Sinterklaas Klimaatboom Paardenplan Glysofaat Fruit Lerarendag Interview TV Mol Debat Rijhulpsystemen Herdenking 11 november Hilde Vautmans Politieke rechten Militairen Radio Benelux Haspengoud actualiteit Eindspel Knack 20 vragen ONE ontmoeting tegen armoede Sexual Harrasment Zero Tolerance Bewaking Buitengrenzen Inreis-uitreissysteem Actauliteit Sexual Harassment Kookboek Appelen & Peren Koken met Haspengouws Goud #Haspengoud Notme Metoo Tiense Suikerraffinaderij Mercosur suikerquota Fruitdoedagen Suikerquota Kinderarmoede Groene energie Green sky Cybermisdaad Catalonië Spanje Referendum Onafhankelijkheid Voedselverspilling DepotMargo Bedrijfsbezoek Verkeersveiligheid Jeugd Kinderraad landbouwramp vorst droogte Sorteren Sensibiliseren acutaliteit Eurofleurs Koningin Mathilde Toerisme Sint-Truiden by lights WIFI4U Wifi4EU Tentoonstelling Vokastage terrorisme Fruittelers Rusland Boycot Big Jump Milieu Turkijke toetredingsonderhandelingen opschorting mensrechten private beveiligingsfirma's terreurcommissie Private bewakingsfirma's rapport grote meerderheid privébewakingsfirma's vorstschade grondwetswijziging vluchtelingencrisis wereldvluchtelingendag KNACK Turkije interview Dewitte & Donckier Gendergelijkheid Pensioenen Open Vld vrouwen vluchtelingen Congo Guy Verhofstadt Kinderarbeid Deze Week debat De Zevende Dag missing children Internationale dag van de vermiste kinderen VPOL Nachtvorst ramp KMI Hongarije voedselverspilling Cavaria Tsjetsjenië Homofobie asielzoekers Progeria fruittelers rampenfonds Stemrecht Europese verkiezingen Vrije tribune Persvrijheid Monsanto papers Toetreding Kamperen Gouden kinderschoen fruit Lanbouw Vrouwen in de landbouw vrouwenrechten VILT Europees leger Vluchtelingenkamp Brand bloesems Scholen Bloesems VRT journaal TVL Verdrag van Rome Lenteschoonmaak Brede School Gouden Kinderschoen MEPawards Beste Europees parlementslid UCLL studenten Provincie Limburg UCCL Zwerfvuil Aktualiteit Internationale vrouwendag archief Vluchtelingen asielbeleid Archief Vredesvrouwen KInderraad MIssingChildren MissingChildren aktualiteit CETA Eurelco Afval EURELCO Vrouwenbesnijdenis ELFM MIssingchildren Adopties Lostinmigration Afet Trump Aktuaiteit media limburg Video economie video Foto's en video's OPinie Sint-Truiden Video's sint-trucden Burundi Parijs Little Cherry virus Drones GGO Methaan Greensky Enhanced Landfill Mining Abortus Privacy State of the Union HBvL