Europees Parlementslid Hilde Vautmans reageert op de komst van Mark Zuckerberg naar het Europees Parlement 

Europees Parlementslid Hilde Vautmans (ALDE, Open VLD) reageert ontgoocheld: "Het is niet aanvaardbaar dat Zuckerberg achter gesloten deuren komt getuigen in het Europees Parlement. Het zijn de Europese burgers die willen weten hoe Facebook met hun gegevens omspringt en in welke mate Facebook de gegevens van zijn gebruikers analyseert of doorgeeft, zonder medeweten van de gebruikers. Dit debat in achterkamertjes is een gemiste kans en zal voor de Europese burgers weinig antwoorden bieden, laat staan opnieuw vertrouwen geven. Een publieke hoorzitting zoals in de VS, dat wel. Zijn de Europese burgers dan geen even goede klanten van Facebook? Misschien is een Facebook live wel een goede optie.

Ik heb een heleboel vragen die ik CEO Zuckerberg had willen stellen. Zo heb ik mijn twijfels of dit schandaal met Cambridge Analytica eenmalig was. Want waarom zou Facebook dit niet eerder - misschien op minder grote schaal - gedaan hebben? En hoe onaanvaardbaar is het dat Facebook toelaat het surfgedrag te volgen van z'n gebruikers, ook wanneer zij niet op Facebook zitten? En waarom Facebook tot slot niet eerder heeft ingegrepen in 2015 toen het probleem met data ontdekt werd, hebben we ook het raden naar.

Facebook en andere internetgiganten moeten zich bewust zijn van de grote verantwoordelijkheid die ze dragen. De overheid kan regels opstellen maar het zijn de bedrijven die ernaar zullen moeten handelen. En als de regelgeving niet kan volgen, ook dan zou elk bedrijf een verantwoordelijkheid moeten dragen, zowel voor gegevensbescherming, het detecteren en verwijderen van haatberichten, fake news en noem maar op.


Delen:
Boek: Appelen & Peren Het fruitkookboek “Appelen & Peren: Koken met Haspengouws goud” kan je eenvoudig aanvragen door je adres te sturen naar hilde@vautmans.eu!
Neem ook zeker eens een kijkje op onze Facebookpagina Haspengoud!

Ontvang de nieuwsbrief
Schrijf u hieronder in voor Hilde's nieuwsbrief


Tags
Europa Sint-Truiden Opinie europa opinie Missing Children sint-truiden Calais Duinkerken Europees Parlementslid europeesparlement sinttruiden schepen gender online shoppen europees parlement pesticiden Gezocht Stagiair(e) social media OpenVld missbelgië Recept Kerstkalkoen Appelen en Peren Ruslandboycot Wintergroenten Internationale Migrantendag Actualiteit GLB Limburg Fruitkookboek Koekelare Open Vld Fedasiel Sinterklaas Klimaatboom Paardenplan Fruit Glysofaat Lerarendag Interview TV Mol Debat Herdenking 11 november Rijhulpsystemen Hilde Vautmans Politieke rechten Militairen Radio Benelux Haspengoud actualiteit Eindspel Knack 20 vragen ONE ontmoeting tegen armoede Sexual Harrasment Zero Tolerance Bewaking Buitengrenzen Inreis-uitreissysteem Actauliteit Sexual Harassment Kookboek Appelen & Peren Koken met Haspengouws Goud #Haspengoud Notme Metoo Tiense Suikerraffinaderij Mercosur suikerquota Fruitdoedagen Suikerquota Kinderarmoede Groene energie Green sky Cybermisdaad Catalonië Spanje Referendum Onafhankelijkheid Voedselverspilling DepotMargo Bedrijfsbezoek Verkeersveiligheid Jeugd Kinderraad landbouw landbouwramp vorst droogte Sorteren Sensibiliseren acutaliteit Eurofleurs Koningin Mathilde Toerisme Sint-Truiden by lights WIFI4U Wifi4EU Tentoonstelling Vokastage terrorisme Fruittelers Rusland Boycot Landbouw Big Jump Milieu Turkijke toetredingsonderhandelingen opschorting mensrechten terreurcommissie private beveiligingsfirma's Private bewakingsfirma's rapport grote meerderheid privébewakingsfirma's vorstschade Turkije vluchtelingencrisis wereldvluchtelingendag KNACK grondwetswijziging interview Dewitte & Donckier Gendergelijkheid Pensioenen Open Vld vrouwen vluchtelingen Congo Guy Verhofstadt defensie Kinderarbeid Deze Week debat De Zevende Dag Defensie missing children Internationale dag van de vermiste kinderen VPOL Nachtvorst ramp KMI migratie Hongarije voedselverspilling Cavaria Tsjetsjenië Homofobie asielzoekers Progeria fruittelers rampenfonds Stemrecht Europese verkiezingen Vrije tribune Persvrijheid Monsanto papers Toetreding Kamperen Gouden kinderschoen fruit Lanbouw Vrouwen in de landbouw vrouwenrechten VILT Europees leger Vluchtelingenkamp Brand bloesems Scholen Bloesems VRT journaal TVL Verdrag van Rome Lenteschoonmaak MEPawards Beste Europees parlementslid Brede School Gouden Kinderschoen Migratie studenten Provincie Limburg UCCL UCLL Zwerfvuil Aktualiteit Archief Vredesvrouwen Vluchtelingen asielbeleid Internationale vrouwendag archief KInderraad MIssingChildren MissingChildren aktualiteit CETA Eurelco Afval EURELCO Vrouwenbesnijdenis ELFM MIssingchildren Adopties Lostinmigration Afet Trump Aktuaiteit media limburg Video economie video Foto's en video's OPinie Sint-Truiden Video's sint-trucden Burundi Parijs Little Cherry virus Drones GGO Methaan Greensky Enhanced Landfill Mining Abortus Privacy State of the Union HBvL