Hilde Vautmans is al meer dan 20 jaar actief in de politiek. Na haar studies sociale en criminologische wetenschappen aan de KU Leuven kreeg ze de kans om aan de slag te gaan in de Belgische Senaat voor de toenmalige liberale senatoren, Valère Vautmans, Stef Goris en Guy Verhofstadt, die ze adviseerde als verslaggever van de Rwanda Commissie in 1997. En zo werd haar passie voor politiek een feit. Toen Verhofstadt premier werd, ging ze aan de slag op zijn kabinet, waar ze dossiers over defensie en ontwikkelingssamenwerking opvolgde.

In 2003 werd Hilde verkozen als volksvertegenwoordiger en was ze voorzitster van de commissie Buitenlandse Zaken in de Kamer. Verder was ze liberaal fractievoorzitster in de Kamer van 2009-2010 en was ze van 2011-2015 voorzitster van Open Vld Vrouwen. In 2015 volgde Hilde Minister van Staat Annemie Neyts op in het Europees Parlement. Bij de Europese verkiezingen in 2019 werd ze herkozen.

In Europa ligt haar focus voornamelijk op buitenlands beleid, defensie, migratie, landbouw en mensenrechten met nadruk op kinderrechten en vrouwenrechten.

Daarnaast is Hilde ook eerste schepen van de stad Sint-Truiden, maar naast politica is ze vooral mama van Amani en Sambo en partner van Sam. In haar vrije tijd staat ze graag achter de kookpotten en is ze een gepassioneerde amazone.

Hilde schreef drie boeken, die eenvoudig en gratis aan te vragen zijn door het boek van voorkeur en uw adresgegevens te mailen naar hilde@vautmans.eu

  • “Appelen & Peren. Koken met Haspengouws goud” (2016)
  • “Waar zijn ze?” (over de 10 000 vermiste niet-begeleide minderjarige asielzoekers in Europa in 2018)
  • “Boerentrots. Eet meer lokaal en steun onze landbouwers”(2020)

Bekijk de loopbaan van Hilde hier.